I butiken

Eftersom vi renoverar så kan vi ibland vara behjälpliga med komplettering av saknade prismor. Här kan man hitta många storlekar och modeller, alltifrån små pärlor till stora rococo-blad.  Vi rekommenderar starkt att ni tar med er ett prov på det ni söker då variationerna mellan modellerna och storlekarna är små men många. Då inte allt går att ha framme i butiken kan ni ibland få vänta några dagar medan vi letar igenom våra gömmor. Givetvis går det också bra att skicka prover med post, (bilder är svårt men kan gå om beskrivning och mått är detaljerade), om ni inte bor i Stockholmstrakten. Vi returnerar mot faktura.

Här följer några exempel på vad ni kan finna hos oss:
Bindtråd, bindstift, ljusmanschetter, länk, ljusimitationer. Hör er gärna för om det är något speciellt ni saknar. Har vi det inte själva kan vi ibland ibland beställa eller låta tillverka. I annat fall rekommenderar vi er gärna vidare till någon av våra kollegor som kanske kan hjälpa till.

I butiken säljer vi också vårt eget KAJ’s kristallputs, som är ett alldeles utmärkt tvättmedel för kristallprismorna. Det är bara prismorna man skall tvätta och därför rekommenderar vi inte att man sprejar kronan. Vi har själva, under mer än 40 år, tvättat allt ifrån våra egna till Berns Salongers kronor med detta kristallputs. Även Kristallklart Stockholm, som kan hjälpa till att tvätta kronor på plats både på stora institutioner och hos privatpersoner, använder detta.  Detta tycker vi borgar för att det är en bra produkt. Vi berättar gärna hur ni skall gå tillväga för att få bästa resultat.  Ljusalfen – som ersätter knäckformar, folie och mycket annat i för stora ljuspipor – hittar ni också hos oss liksom Ljusvässaren – en ljusformerare för ljus som är för stora för ljuspiporna. Den fungerar som en gammaldags pennvässare och samlar upp stearinet.

I butiken träffar ni Catharina. Hon står gärna till tjänst med sin kunskap, goda råd och förslag till lösningar på era problem. Eller så rådfrågar vi Robert eller  Samuel som oftast finns tillgängliga i verkstaden. Service är mer än ett honnörsord hos oss. För oss är det viktigt både att våra kunder är nöjda och att de förstår varför de är nöjda. Det finns många kristallkronor runt om i Sverige men det finns väldigt lite kunskap.
Vi delar gärna med oss av vad vi kan och önskar er välkomna in med både stora och små problem.