I butiken

Eftersom vi renoverar så har vi också ett stort urval av lösa prismor. Här kan man hitta alla upptänkliga storlekar och modeller, alltifrån små pärlor till stora rococo-blad. (Ett urval av våra prismor finns att se här) Ni kan också titta in i ”Galleriet” där vi har en del bilder av de lite mer udda detaljerna vi har i lager. En begränsad mängd färgade och antika prismor finns också. Vi rekommenderar starkt att ni tar med er ett prov på det ni söker då variationerna mellan modellerna och storlekarna är små men många. Då inte allt går att ha framme i butiken kan ni ibland få vänta några dagar medan vi letar igenom våra gömmor. Givetvis går det också bra att skicka prover med post, eller bilder via e-post, om ni inte bor i Stockholmstrakten. Vi returnerar mot faktura.
Vår butik är även försedd med andra tillbehör till kristall- och mässingskronor samt en del vanligare eltillbehör och glödlampor.

Här följer några exempel på vad ni kan finna hos oss:
Bindtråd, bindstift, ljusmanschetter, stearinljus, länk, ljusimitationer. Listan kan göras lång så hör er gärna för om det är något speciellt ni saknar. Har vi det inte själva kan vi ibland ibland beställa eller låta tillverka. I annat fall rekommenderar vi er gärna vidare till någon av våra kollegor som kanske kan hjälpa till.

I butiken säljer vi också vårt eget KAJ’s kristallputs, som är ett alldeles utmärkt tvättmedel för kristallprismorna. Det är bara prismorna man skall tvätta och därför rekommenderar vi inte att man sprejar kronan. Vi har själva, under mer än 40 år, tvättat allt ifrån våra egna till Berns Salongers kronor med detta kristallputs. Även Kristallklart Stockholm, som kan hjälpa till att tvätta kronor på plats både på stora institutioner och hos privatpersoner, använder detta.  Detta tycker vi borgar för att det är en bra produkt. Vi berättar gärna hur ni skall gå tillväga för att få bästa resultat.  Ljusalfen – ersätter knäckformar, folie och mycket annat i för stora ljuspipor – hittar ni också hos oss liksom Ljusvässaren – en ljusformerare för ljus som är för stora för ljuspiporna. Den fungerar som en gammaldags pennvässare och samlar upp stearinet. Nu har vi också fått in Bistro – ett skonsamt polermedel för era mindre föremål i koppar och mässing eller silverbesticken som ni kanske kan tänka er att polera själva. Rekommenderas dock inte till ljuskronor eller andra föremål som är lackade. Där krävs det lite mera professionellt arbete och kunskap .

I butiken träffar ni Catharina. Hon står gärna till tjänst med sin kunskap, goda råd och förslag till lösningar på era problem. Service är mer än ett honnörsord hos KAJ& Novi. För oss är det viktigt både att våra kunder är nöjda och att de förstår varför de är nöjda. Det finns många kristallkronor runt om i Sverige men det finns väldigt lite kunskap.
Vi delar gärna med oss av vad vi kan och önskar er välkomna in med både stora och små problem.